De Britse zanger Tom Odell komt op 2 december naar de Main van 013. De talentvolle singer-songwriter brak in 2012 door met de ingetogen hitsingle ‘Another Love’ en heeft in 2016 zijn tweede album uitgebracht. Vier jaar geleden bracht Tom Odell zijn debuutalbum ‘Long Way Down’ uit met daarop enkel prachtige poëtische songs. Binnen slechts een paar maanden na het uitbrengen veroverde hij de wereld en was Nederland één van de allereerste landen waar hij succes boekte. Het album kwam dan ook op #1 binnen in de Album Charts en behaalde de platina status. Wereldwijd is de plaat meer dan één miljoen keer verkocht.

Zijn langverwachte tweede album verscheen eerder dit jaar. Op ‘Wrong Crowd’ maken we kennis met de volwassen versie van Tom Odell. Geïnspireerd door Elton John, Bob Dylan en Leonard Cohen verteld hij het volgende over dit album: “I wanted the songs to sound big and dramatic; big strings and melodies emphasizing the songs further – rich in musicality and holding nothing back”.

Met het nieuwe album op zak stond de 25-jarige singer-songwriter afgelopen zomer al op Pinkpop en Lowlands en maakte daar indruk door twee keer een uitzinnige tent achter te laten.

Deel: