Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Robert Cray Band in Orangerie

Concerttip woensdag 19 oktober: Robert Cray Band in Orangerie

Open oren en een open geest is de essentie van zanger, gitarist en songwriter Robert Cray. Van de wortels van de blues tot de hoogtepunten van rock en van de jaren ’80 tot nu. Crays muziek kent invloeden van de Five Blind Boys of Mississippi’s gospel, Bobby Bland’s soul, Jimi Hendrix’ rockgitaar en de popsound van The Beatles.

Het is uitzonderlijk voor muzikanten om meer dan vier decennia te bloeien, maar dat is precies wat The Robert Cray Band is: uitzonderlijk. De groep won vijf Grammy Awards, zette vijftien studio-albums op de Billboard Charts, verkocht miljoenen platen en tourde de hele wereld rond door clubs, concerthallen, festivals en grote arena’s. Nu komt Robert Cray met zijn band naar Nederland voor een exclusieve tour.

Natuurlijk speelt hij ook hits als ‘Smoking Gun’, ‘Right Next Door’ en ‘Don’t Be Afraid Of The Dark’.

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: