Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Dead Kennedys in Melkweg

Concerttip maandag 17 oktober: Dead Kennedys in Melkweg

Deze pioniers van de punkrock scene begonnen eind jaren zeventig in San Fransisco en vormden één van de eerste Amerikaanse punkbands die in Groot Brittannië bekend werden. Met songs als ‘California Über Alles’ en ‘Holiday In Cambodia’ deelde de band hun onvrede met de politiek.

Dead Kennedys is en was, zoals het een echte punkband betaamt, niet wars van controverse. Zo raakte de band verwikkeld in een rechtszaak waarin ze beticht werden van het verspreiden van pornografische beelden vanwege een expliciet kunstwerk wat als artwork diende voor derde album ‘Frankenchrist’ en werd het het nummer ‘Too Drunk Too F*ck’ in de UK verbannen van de radio. Punk’s not dead and neither is Dead Kennedys!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: