Het roemruchte Belgische Sinner’s Day is na een pauze van vier jaar weer terug en zet hoog in middels een ijzersterk programma met onder meer The Sisters Of Mercy als headliner. Zondag 20 november wordt de Ethias Arena in Hasselt (BE) opnieuw het epicentrum voor liefhebbers van de beste new wave, punk en verwante muziekgenres.

Het programma is met acht tot de verbeelding sprekende acts inmiddels helemaal volledig: The Sisters of Mercy, PiL (Public Image Ltd), OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark), Tricky (Presents Skilled Mechanics), DAF (Deutsch Amerikanische Freundschaft), Tuxedomoon, The Beat en The Cassandra Complex.

The Sisters of Mercy
The Sisters of Mercy waren en zijn nog steeds een van de meest baanbrekende Britse groepen van de jaren ’80. De groep rond Andrew Eldritch werd opgericht in 1980. Met hun wortels stevig in de postpunkbeweging worden ze gezien als één van de grondleggers van de new wave. Hits als ‘This Corrosion’, ‘Lucretia My Reflection’, ‘Temple Of Love’ maar ook ‘Body And Soul’, ‘Alice’ en ‘Marian’ blijken 30 jaar na datum nog immer niets aan kracht te hebben verloren.

PiL (Public Image Ltd)
John Lydon wordt terecht gezien als het gezicht van de punkbeweging en is voor velen een icoon. Hij is bij het grote publiek uiteraard vooral bekend als Johnny Rotten, frontman van de Sex Pistols. Na zijn korte maar erg opmerkelijke passage bij die band start hij al snel zijn eigen groep genaamd Public Image Ltd -alias PiL. Met die postpunk band blijft hij grensverleggende muziek uitbrengen met klassiekers als ‘This Is Not A Love Song’, ‘Rise’, ‘Death Disco’ en ‘Dissapointed’.

OMD (Orchestral Manoeuvres in the Dark) – Andy McCluskey & Paul Humphreys
Orchestral Manoeuvres In The Dark ofwel OMD domineerde in de jaren tachtig menig single- en albumhitlijsten vormde de eredivisie van de postpunk/bew wave. OMD scoorde wereldhits met klassiekers als ‘Enola Gay’, ‘Maid Of Orleans’, ‘Locomotion’ en ‘Talking Loud And Clear’.

Tricky (Presents Skilled Mechanics)
Deze rapper uit Bristol raakte vooral bekend door zijn samenwerking met Massive Attack. De Britse muzikant had echter zo veel eigen ideeën dat hij al vlug voor een solocarrière koos en de grootmeester van de duistere triphop werd. Tricky was nooit de gemakkelijkste jongen maar werkte wel met grootheden zoals Björk, Red Hot Chili Peppers, Cypress Hill en Terry Hall van The Specials. Onlangs bracht Tricky zijn nieuwste album ‘TRICKY presents Skilled Mechanics’ uit. Het spreekt voor zich dat hij ook nummers van dit nieuwe album zal spelen.

Sinner’s Day
Op veler verzoek pikt de organisatie de draad weer op middels de vertrouwde opzet. Namelijk met grootheden en kleinere Goden uit de new wave en punk alsmede de voor Sinner’s Day zo typerende intieme en tegelijk opwindende sfeer. Het indoorfestival vond eerder van 2009 tot 2011 plaats in de Ethias Arena en gooide hoge ogen met acts als onder meer The Cult, Echo & the Bunnymen, Patti Smith, The Human League, Anne Clark, The Young Gods, Gary Numan en The Selecter. Alle edities trok SINNER’S DAY rond de 10.000 bezoekers.

Sinner’s Day #4
Zondag 20 november 2016 – Ethias Arena, Hasselt (BE)
Deuren open om 12 uur, start om 13 uur
Einde optredens voorzien tegen 23 uur – nadien afterparty
Tickets €60,- (inclusief servicekosten)
Meer informatie (en tickets): www.sinnersday.com

Deel: