Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tommy Emmanuel in Oosterpoort

Concerttip maandag 26 september: Tommy Emmanuel in Oosterpoort

De wereldberoemde Australische gitarist Tommy Emmanuel (twee Grammy nominaties!) komt terug naar Groningen! Al op jonge leeftijd begon Emmanuel aan zijn carrière. Op zijn 10e tourde hij met zijn familie onder de naam ‘The Emmanuel Quartet’ door Australië en eigenlijk is hij nooit meer gestopt met gitaar spelen. Zo speelde hij veel als sessiemuzikant en werkte onder andere samen met Michael Bolton, Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder.

Rond zijn 30e kwam er een droom uit: een samenwerking met zijn idool en held Chet Atkins. Samen namen zij het album ‘The Day The Finger Pickers Took Over The World’ op. Daarmee haalde hij zijn eerste Grammy nominatie binnen. Het album ‘The Mystery’ leverde hem zijn tweede nominatie op. Tommy Emmanuel is inmiddels uitgegroeid tot een virtuoze, succesvolle soloartiest. In september 2015 bracht hij een nieuw album uit, ‘It’s Never Too Late’, en nu gaat hij ermee op tour!

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: