NxWorries, het samenwerkingsverband tussen R&B vocalist Anderson .Paak en producer Knxwledge, heeft hun debuutalbum aangekondigd. De plaat luistert naar de titel ‘Yes Lawd!’ en zal op 21 oktober via het gerenommeerde Stones Throw Records verschijnen. De 19 tracks op het nieuwe album roepen de sfeer op van een mixtape, inclusief skits, snippets en volledige songs, allen verpakt in smeuïge grooves en grofgesneden Hiphop & Soul met een onmiskenbare Blaxploitation vibe en Gospel in de genen.

Beide heren hebben de afgelopen tijd al veel van zich laten horen, zowel solo als leverancier van muzikaal geweld op andermans songs. Hun eerste samenwerking dateert echter al van langer geleden. De in de tussentijd behaalde persoonlijke successen zijn de reden dat hun gezamenlijke debuut full length zo lang op zich heeft laten wachten.

Na zware jaren in zijn jeugd gekend te hebben, heeft Anderson .Paak door hard werken een imposante ontwikkeling doorgemaakt, met als voorlopig hoogtepunt het dit jaar verschenen ‘Malibu’ dat zowel artistiek als commercieel een groot succes is en dat mede verantwoordelijk is voor zijn doorbraak. De carrière van Knxwledge kwam in een stroomversnelling nadat Kendrick Lamar een van zijn producties op Bandcamp hoorde en hem uitnodigde mee te schrijven aan het baanbrekende album ‘To Pimp a Butterfly’.

Anderson. Paak noemt het album zijn beste werk tot nu toe. Hij zet op de plaat een theatrale versie van zichzelf neer die een kruising is tussen een seventies superster en een ijskoude player. Hierbij blijft hij toch dicht bij zichzelf door details uit zijn eigen leven mee te nemen. Knxwledge legt ondertussen een tapijt neer dat geweven is van funky samples en flarden live bas, blazers en strijkers, zoals te horen is op eerste single ‘Lyk Dis’.

Deel: