Chris de Burgh is zo’n artiest die trouw om de twee jaar een album uitbrengt die zijn fans op de releasedag kopen en waarvan op de radio, op zijn hitsingle ‘The Lady Red’ na, bijna niks wordt gedraaid. Jammer want hij heeft zoveel mooie nummers gemaakt. In Duitsland en ook in Nederland heeft de Burgh een grote schare trouwe fans die zijn nieuwe album ‘A Better World’ op 23 september weer op de deurmat zullen vinden.

Wij van Maxazine mochten het album alvast beluisteren en waren zeer verheugd over het album. ‘A Better World’ begint met een instrumentaal nummer wat een beetje doet denken aan zijn nummer ‘Don’t Pay The Ferryman’. Na 55 seconden is het instrumentale voorbij en pakt de Burgh zijn gitaar erbij om in het nummer ‘Bethlehem’ (de eerste single) te laten horen dat hij het gitaarspelen niet verleerd is. Het album is verder zoals we gewend zijn van Chris de Burgh, heerlijke luistermuziek met teksten die nog een echt verhaal vertellen. Zoals in het nummer ‘Homeland’ waarin hij de alledaagse problemen vergelijkt met vroeger. “Our house was always a safe place to be, but now it’s gone only rubble and dust.”

Maar ook een soort van liefdesliedje ontbreekt niet op dit album. ‘All for Love’, waarin hij een vrouw toezingt om aandacht te vragen aan haar man, en daarmee eigenlijk iedereen toezingt om meer aandacht aan elkaar te schenken en niet alleen maar druk te zijn met afleiding. De titel zegt het eigenlijk al ‘A Better World’, dat is wat Chris de Burgh wenst. En als je goed luistert naar dit album gaat het van leven naar dood, met de geboorte van een kind in Bethlehem tot aan de dood van ‘The Soldier’. (8,5/10)(Butler Records)

“In this world of changes, please remember me.”

Deel: