Emeli Sandé heeft vandaag haar nieuwe single ‘Hurts’ uitgebracht. Het nummer is afkomstig van haar nieuwe album ‘Long Live The Angels’ dat op vrijdag 11 november verschijnt.

Vrijheid. Vanuit dit gevoel heeft Emeli Sandé haar nieuwe single ‘Hurts’ geschreven. In de teksten van de ballad beschrijft de Schotse singer-songwriter zowel de rauwe pijn als de bevrijding die ze voelde toen ze drie jaar geleden besloot om uit de schijnwerpers te stappen. Want sinds het succes van haar debuutalbum ‘Our Version Of Events’ waren de spotlights continu op de zangeres gericht. Met het uitbrengen van haar nieuwe single en het album ‘Long Live The Angels’ bemelisandeegint Emeli Sandé aan een nieuw hoofdstuk in zowel haar carrière als in haar privéleven. Ze voelt zich sterker dan ooit tevoren. “In retrospect, I was like a pressure cooker waiting to pop off. I had to stop and really look at myself and realise who I was. That’s been the biggest lesson for me, learning to feel comfortable in who I am and what I represent and what I stand for.

‘Long Live The Angels’ is de opvolger van Emeli Sandé’s succesvolle album ‘Our Version Of Events’ uit 2012. Het debuut van de zangeres uit Aberdeenshire was in Groot-Brittannië het bestverkochte album van 2012 en kreeg zeven keer de platina status. Emeli Sandé schreef in april 2013 muziekgeschiedenis: het album stond voor de 63e week in de top 10 van de Brit se albumlijst. Het langst sinds het record van The Beatles die in de jaren zestig 62 weken in de lijst stonden met het debuut ‘Please, Please Me’. Het album, met daarop de hitsingles ‘Next To Me’, ‘Read All About It (prt III)’ en ‘Clown’, was in Nederland eveneens een groot succes en werd bekroond met een dubbel platina award. Wereldwijd verkocht Emeli Sande van haar debuutalbum viereneenhalf miljoen exemplaren.

Deel: