Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van muziek. Concerten, festivals of wellicht iets heel aparts. Dagelijks wordt er één concert of festival uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Surinaams Goud in Q-Factory

Concerttip vrijdag 16 september: Surinaams Goud in Q-Factory

Q-Factory organiseert een Surinaamse Dansavond in Amsterdam Oost. Suriname kent een rijke muziekhistorie en de moderne Surinaamse muziek heeft een uniek karakter, dankzij een mengelmoes van invloeden uit Afrika, India, Java, China, Nederland, Latijns-Amerika, het Caraïbisch gebied en Noord-Amerika. Het bracht diverse sterren en hits voort: van Trafassi’s Wasmasjien via Damaru’s Tuintje In Mijn Hart tot Parijs van Kenny B. Maar denk ook aan de Surinaamse invloed op hedendaagse muziek van bijvoorbeeld rapper Typhoon.

Surinaams Goud (Sranan Gowtu) is een ode aan de Surinaamse muziek. Op deze bijzondere avond spelen bekende Surinaamse artiesten als Edgar Burgos & Trafassi, Kenny B en Patrick Tevreden afgewisseld door feestmuziek gedraaid door DJ Socrates en DJ Tommi.
De presentatie van deze avond is in handen van Diederik Samwel, de schrijver van het boek Sranan Gowtu: Iconen uit de Surinaamse muziek, uitgebracht door het Amsterdamse label Top Notch. Het belooft een bruisend muzikaal feest voor jong en oud te worden op vrijdagavond 16 september van 20:00 tot 04:00 uur in de grote zaal van Q-Factory in Amsterdam Oost.

 

Meer info en tickets vind je hier.

Deel: