Het Australische gitaarfenomeen Tommy Emmanuel komt eind september naar Nederland voor een serie van 5 shows. De wereldberoemde akoestische gitarist heeft met zijn unieke ‘finger picking style’ en zijn innovatieve mix van jazz, blues, country, rock, klassiek en Spaanse invloeden een grote schare trouwe fans opgebouwd en speelt over de hele wereld voor uitverkochte zalen. De carrière van Tommy Emmanuel begon meer dan 50 jaar geleden in Australie waar hij als 10-­jarige met zijn familie als ‘The Emmanuel Quartet’ tourde. Later werkte hij als sessiemuzikant samen met onder andere Michael Bolton, Eric Clapton, John Denver en Stevie Wonder.

Met de ‘It’s Never Too Late’ wereldtour promoot Emmanuel de release van zijn nieuwe, gelijknamige album (2015). Het album ‘It’s Never Too Late’ bevat 14 Tommy Emmanuel solo­tracks, geen vocalen, geen gasten. Puur de man en zijn gitaar. Het voorprogramma van Tommy wordt verzorgd door Andy McKee, een jonge akoestische gitarist die nu al tot de beste van de wereld behoort. Zijn jeugdige energie en aandacht voor liedstructuren en melodieën verheffen hem boven menig ander.

Tommy Emmanuel ‘It’s Never Too Late’

Maandag 26 september Groningen­ Oosterpoort
Dinsdag 27 september Nijmegen­ Stadsschouwburg (Uitverkocht)
Woensdag 28 september Heerlen ­Parkstad Limburg theater
Donderdag 29 september Utrecht­ TivoliVredenburg (Uitverkocht)
Vrijdag 30 september Rotterdam­ Nieuwe Luxor

Voor het laatste concert van Tommy Emanuel zijn kaarten te winnen bij Maxazine! Volg Maxazine op Facebookdeel dit bericht op je eigen Facebook-pagina en misschien zit jij op 30 september in Nieuwe Luxor in Rotterdam bij Tommy Emanuel!

Deel: