Als je dacht dat we onderhand wel genoeg muziek hadden gehoord van onze zuiderburen dan heb je het mis. Oscar And The Wolf is een Belgische synthpopband die in eigen land de grootste bloei van haar carrière doormaakt. In Nederland stijgt de populariteit van de Vlaamse mannen met grote pijlen. Heineken Music Hall, uitverkochte clubshows en nu de Alpha tent op Lowlands. Lees: een overvolle Alpha tent op Lowlands.

De setlist start met de nieuwste single ‘The Game’. Een sterke keus van de band. Het is een krachtig nummer en de CO2-kanonnen geven het een bombastische ontlading, wat het publiek meteen op scherp zet. Frontman en leadzanger Max Colombie laat zien dat hij de kunst van live performing onder de knie heeft. Hijzelf is het grootste decorstuk dat de band heeft meegenomen, maar weet zich ook te minimaliseren op de momenten dat het moet zoals tijdens ‘Bloom (Oh My Baby)’. Flamboyant gekleed in een rode lange jas en een glitterbroek stal hij de show, in zijn eigen show. Maar zijn aanwezigheid ging nooit het live optreden te boven. Sterker nog, alles overliep elkaar op de juiste momenten. Visuals, on point. Peformance, on point en zijn uitstraling sloeg nooit over in arrogantie.
Lowlands_Vrijdag_Oscar_and_the_Wolf-2

“Lowlands, would you like to dance?!” en met deze woorden opent club Oscar officieel haar deuren. ‘You’re Mine’, ‘Joaquim’ en ‘Dream Car Ocean Drive’ vlammen door de speakers, maar er was ook plek voor nieuw materiaal. De climax kwam vroeg in de show, maar bouwde zich verder en verder uit, helemaal tot aan de laatste beat van het slotnummer ‘Strange Enity’ toe. Oscar And The Wolf blijven wederom baas boven baas en leveren een van de betere shows op de Lowlands vrijdag en zo wordt ook de naam in Nederland steeds groter en groter.

Foto’s (c) Sander van den Berg

Lowlands_Vrijdag_Oscar_and_the_Wolf-4

Deel: