De Zwitserse electronica-band Yello brengt op vrijdag 30 september hun nieuwe album ‘Toy’ uit. De eerste single ‘Limbo’ is inmiddels uitgebracht. De titel van het album zegt al genoeg. Speels en een tikje absurd zijn de woorden die het dertiende album van de electronica pioniers het beste omschrijven. De muziek van het eigengereide Yello, dat zevenendertig jaar geleden werd opgericht door Boris Blank en Dieter Meier, is anno 2016 nog even ongrijpbaar en verrassend als het debuut ‘Solid Pleasure’ uit 1980.

Het album werd opgenomen in de eigen Yello Studio. Het excentrische duo werd in Zurich bijgestaan door vocalisten Fifi Rong, Malia, Starlight Scene, Heidi Happy en gitarist Jeremy Baer. De nummers op ‘Toy’ klinken als ‘levendige snapshots van een futuristisch Europa, ondergedompeld in oogverblindende techno colour.’

Het duo kondigde onlangs ook voor het eerst in hun zevenendertigjarige carrière een viertal liveshows aan. De band staat vanaf 26 oktober vier avonden in het Duitse KraftwerkBerlin waar ze naast nieuwe nummers van ‘Toy’ ook Yello klassiekers zullen laten horen. De shows waren in no time uitverkocht.

Deel: