Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tijuana Panthers!

Concerttip dinsdag 26 juli: Tijuana Panthers in Rotown

Als er een band bestaat die het broeierige, vunzige nachtleven van Long Beach vertegenwoordigt, dan is het wel rockkanon Tijuana Panthers. Dit machtige trio stampt rake garage- en surfstampers uit de grond met smaakvolle flair. Op het podium speelt Tijuana Panthers met een prettig stoïcijns niet-lullen-maar-knallen houding, waardoor de vaart er vanaf de eerste tel goed inzit. Zo ondervonden we ook op Best Kept Secret twee jaar terug, waar Tijuana Panthers een kolkende, bezwete vleesmassa steeds verder aanwakkerde. Het was een slagveld.

De liedjes zijn dan ook stuk voor stuk rétecatchy, met altijd zo’n killer refrein om uit de volle borst mee te joelen. Daniel Michicoff, Chad Wachtel en Phil Shaheen zijn geroutineerde dertigers met een veelzijdige muzieksmaak, een fundament waarmee Tijuana Panthers het gros van de aan fuzzpedaal-verknochte herriebandjes uit de Westkust ver achter zich laat. Front Window Down is zo’n typisch Tijuana Panthers-liedje: die brommende post-punkbas geeft de zonnige gitaarlijntjes toch nét even dat schunnige, primitieve randje.

Meer info en tickets vindt je hier

Deel: