Tijdens de vierdaagse feesten in Nijmegen presenteert de Stevenskerk dagelijks een prima muzikaal programma. De maandagavond  was voor de Deense singer-songwriter Alex Vargas. Zelf zei hij eerder over zijn eigen muziek: “I think it’s electronic music with a sort of live guitars and soulful melodies. It’s quite sort of beatsy, we mix our drums rather loud.”

alex vargas

Alex Vargas had Tommy Sheen meegenomen, die de beats en overige muzikale toevoegingen verzorgde. Vargas begon acapella waarna hij zichzelf op de gitaar begeleidde, om daarna het kanteel te betreden en ‘Oh Love, How You Break Me Up’ voor te dragen. Tot nu toe was deze plek nauwelijks gebruikt om het publiek op deze bijzondere manier toe te zingen, te prediken eigenlijk.

Alex Vargas in gevecht met akoestiek

‘Solid Ground’ kwam in de prachtige akoestiek van de kerk goed tot z’n recht door met alleen gitaar de galm uit te dagen. Zonder zangversterking klonk zijn loepzuivere stem vooral in de hoogte bijna engelachtig. Dat klinkt in deze kerk toch veel beter dan de soms wat te luide electronica. Muziek op zijn puurst, de stem als leidraad met de gitaar als begeleiding.
De wisselwerking tussen electronica, gitaar en piano tijdens ‘Higher Love’ was goed in balans. Door deze verrassende afwisselingen bleef het nummer spannend tot het eind. Het hele optreden bleek een gevecht tussen artiest en kerk, waarin Alex Vargas helaas te vaak te veel power wilde geven. Daardoor verloor Alex Vargas het uiteindelijk op punten van de Stevenskerk.

alexvargas18

Als afsluiter bracht hij het rustige nummer  ‘Till Forever Runs Out Lyrics’. Hij voegde er nog aan toe dat hij niet aan toegiften deed, om het podium af te gaan. Na het ontvangen applaus kwam hij toch even het podium op om het publiek te bedanken. Alex Vargas moest er hard voor knokken maar zeker de akoestische en onversterkte gedeelten waren om van te smullen. Het publiek keerde voldaan het Nijmeegse avondleven in onder het toeziende oog van de volle maan.
Foto’s: Hans Kreutzer
Meer foto’s op onze facebookpagina

 

Deel: