Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: Tindersticks!

Concerttip maandag 18 juli: Tindersticks in Muziekgebouw Eindhoven

Na hun wervelende optreden in een vol Carré, keert de band rondom Stuart A. Staples terug voor een intiem concert in Muziekgebouw Eindhoven. Het hechte Tindersticks brak halverwege de jaren ’90 door en groeide tijdens de jaren ’00 uit tot een genre op zich. Dat het heilige vuur na ruim vijfentwintig jaar nog in volle hevigheid brandt bewijst hun jongste plaat The Waiting Room.

Luisteraars horen een vernieuwing in de breedte, waarop de bescheiden verkenning van nieuwe genres vriend en vijand deden verrassen. Op het podium verkeert de band momenteel in bloedvorm. Het kwintet speelt gedreven, fantasievol en vol compassie. Verwacht broeierige en melancholische kamerpop, in de geest van Leonard Cohen en Nick Cave. Dat komt niet in het minst door de donkerbruine bariton van Staples, die op het podium minstens even doorleefd voor de dag komt als op plaat. Kippenvel gegarandeerd.

Meer info vindt je hier

Deel: