Katy Perry heeft gisteren haar nieuwe single ‘Rise’ uitgebracht. Het nummer doet dienst als anthem voor de Olympische Spelen in Rio de Janeiro die op 5 augustus beginnen. NBC vroeg Katy Perry om een speciaal nummer te schrijven voor de uitzendingen die de Amerikaanse televisiezender rondom de Spelen verzorgt. De zangeres liet weten dat ze al bezig was met ‘Rise’ voor haar volgende album, maar dat de Spelen voor haar het perfecte moment zijn om het als single uit te brengen.

“Now more than ever, there is a need for our world to unite,” vertelt Katy Perry over ‘Rise’. “I know that together we can rise above the fear – in our country, and around the world. I can’t think of a better example than the Olympic athletes, as they gather in Rio with their strength and fearlessness, to remind us how we ALL can come together, with the resolve to be the best we can be. I hope this song can inspire us to heal, unite, and rise together.”

Bekijk hier de videoclip van ‘Rise’:

Het nummer werd op spectaculaire wijze aangekondigd. In Las Vegas, Chicago, San Diego en Los Angeles verscheen het woord #RISE in de lucht, geschreven door een vliegtuig. In andere grote steden wereldwijd – en uiteraard in Rio de Janeiro – werd de titel van de single op belangrijke gebouwen geprojecteerd.

Met meer dan tien miljard streams is Katy Perry de best verkopende artieste in het digitale muziektijdperk. Ook heeft de 31-jarige zangeres de meeste volgers op social media. Katy Perry bracht in 2008 haar debuutalbum ‘One Of The Boys’ uit en brak twee jaar later wereldwijd door met de opvolger ‘Teenage Dream’. Haar laatste album ‘PRISM’ kwam in meer dan honderd landen op de eerste plek in iTunes binnen en verkocht meer dan elf miljoen exemplaren wereldwijd. Tijdens haar uitverkochte Prismatic World Tour trad Katy Perry in 2012 op voor meer dan twee miljoen fans. Haar optreden tijdens de Super Bowl in 2015 is de best bekeken halftime show ooit.

Deel: