Nena, de zangeres van de gelijknamige iconische Duitse band die in de jaren tachtig monsterhits had met ‘Nur Geträumt’ en ‘99 Luftballons’, komt op donderdag 27 oktober naar 013 in Tilburg voor een eenmalige clubshow. Nena verkocht in haar veelbewogen carrière maar liefst 22 miljoen albums. Afgelopen weekend was ze nog te zien als een van de hoofdacts tijdens Bospop. De voorverkoop is vanochtend gestart. Tickets kosten € 45,-.

Matje in de nek; guitige glimlach; ietwat brutale nieuwsgierige blik en een enthousiaste en vooral aanstekelijke eigen manier van dansen. Frontvrouw en blikvanger Nena liet in de jaren tachtig als stralend middelpunt menig mannenhart op hol slaan en trok vrouwen naar de dansvloer om lekker los te gaan op aanstekelijke Neue Deutsche Welle-songs: een in het Duits gezongen kruising tussen punk en new wave. Ook in Nederland bereikten Nena’s singles meermaals de hitparade. Tussen 1983 en 2005 maar liefst dertien keer om precies te zijn. Een kleine greep: ‘Nur Geträumt’, ‘99 Luftballons’ (een protestlied gericht tegen kernwapens dat op dat moment -tijdens het hoogtepunt van de Koude Oorlog- zeer actueel was), ‘Leuchtturm’, ‘?’ (Fragezeichen) en natuurlijk ‘Irgendwie, Irgendwo, Irgendwann’ dat in 2003 als duet met Kim Wilde opnieuw werd uitgebracht als ‘Anyplace, Anywhere, Anytime’ en in Nederland een nummer 1-hit werd.

Zangeres Nena (echte naam Gabriele Susanne Kerner) besloot in 1989 om solo verder te gaan en bracht sindsdien twaalf studioalbums uit. Ook was ze succesvol als actrice en presentatrice. ‘Genau Jetzt’ is de nieuwe single van haar meest recente album ‘Oldschool’ uit 2015 waarop ze meermaals verwijst naar haar glorieuze verleden maar ook aantoont moderne pakkende popliedjes te kunnen schrijven. Nena gaf afgelopen weekend nog een sterk optreden op Bospop. Eerder was ze te zien op onder meer Parkpop en in Paradiso. Gelukkig dus dat ze wieder zurück zu Holland kommt voor deze exclusieve show in 013.

Deel: