De Canadese popster Shawn Mendes brengt op vrijdag 23 september zijn nieuwe album ‘Illuminate’ uit. De eerste single ‘Treat You Better’ is op 3 juni verschenen. ‘Illuminate’ is de opvolger van Shawn Mendes’ succesvolle debuut ‘Handwritten’ uit 2015. Het album kwam op de eerste plek binnen in de Amerikaanse albumlijst Billboard 200 Chart. De singles ‘Something Big’, ‘I Know What You Did Last Summer’ en ‘Stitches’ zorgden ervoor dat de 17-jarige Canadees in no time een wereldster werd. In Nederland behaalde ‘Handwritten’ de platina status.

‘Illuminate’ - Shawn MendesAfgelopen april bracht Shawn Mendes een bezoek aan Nederland. Naast een optreden in een uitverkocht Paradiso, waagde de popster zich ook aan een signeersessie in hartje Amsterdam. Hier bleek hoe populair de zanger is. De eerste 250 fans die zich meldden, kregen de mogelijkheid Shawn Mendes om een handtekening te vragen. Al heel vroeg in de ochtend stonden ze in rijen dik te wachten om hun idool te ontmoeten.

Shawn Mendes leerde zichzelf op tienjarige leeftijd gitaar spelen met behulp van filmpjes op YouTube. Nadat hij zijn instrument onder controle had, plaatste hij covers van onder anderen Katy Perry, Sam Smith en Ed Sheeran op het social media-platform Vine. Het duurde niet lang voordat zijn zangtalent werd opgepikt door miljoenen volgers. In 2014 bracht Shawn Mendes zijn debuutsingle ‘Life Of The Party’ uit. Het nummer kwam in de eerste week binnen op nummer 24 in de Billboard Hot 100, wat hem op 15-jarige leeftijd tot de jongste debutant ooit maakte.

Deel: