Niks missen van Rock Werchter als thuisblijver? Geen probleem. De Belgische zender Canvas is er het hele weekend bij en doet ook zondag, op de slotdag, verslag van het festival. Dan op het podium onder anderen Florence + The Machine.

Wat er precies te zien is in de tv-registratie van Rock Werchter moet als altijd nog blijken. Dat is afhankelijk van in hoeverre de optredende artiesten goedkeuring verlenen voor het uitzenden van hun optredens. De zender heeft in elk geval aangegeven dat de kijker een selectie voorgeschoteld krijgt van wat Rock Werchter te bieden heeft. Experts leggen bovendien, net als op de andere dagen, uit waarom bepaalde artiesten of bands een plek op dit festival verdienen.

Florence + The Machine
Op de slotdag van het festival betreden onder meer Iggy Pop, James Bay en Skunk Anansie het podium. Het afsluitende optreden op het hoofdpodium komt voor rekening van Florence + the Machine, een van de headliners van dit jaar. Beyoncé noemde Florence Welch ooit een inspiratiebron en haar optreden betekent een comeback op het festival. Al twee keer eerder stond ze op Rock Werchter.

42ste editie
Het festival is alweer toe aan de 42e editie. Waar het ooit allemaal begon met een eendaags Rock & Blues-festival, is het inmiddels uitgegroeid tot een van de toonaangevende festivals van Europa. Ook veel Nederlandse bezoekers gaan er jaarlijks naar toe. Zij krijgen echter wel vaak een groot aantal dezelfde artiesten voorgeschoteld als op Pinkpop. Dit jaar staan alle headliners van Pinkpop ook op Rock Werchter: Paul McCartney, Red Hot Chili Peppers en Rammstein.

Rock Werchter, 20:55 – 23:55 uur, Canvas

Deel: