De Amsterdamse band The Benelux heeft deze week, twee jaar na het verschijnen van hun succesvolle gelijknamige debuut, de kakelverse single ‘That’s Normal’ en bonustrack ‘Compact Disc’ uitgebracht. Gitaren zijn aan de wilgen gehangen, en de drie mannen hebben zich nog meer dan voorheen het elektronische genre ingewerkt. Beide tracks zijn te vinden op o.a. Spotify, Deezer, iTunes en Soundcloud.

The Benelux bestaat in de huidige formatie uit Maarten Diesfeldt, Milan Mes en Jaap Warmenhoven. Maartens drums klinken steeds electronischer, en zijn toms zijn nu pads. Milan heeft zijn trompet definitief thuis gelaten en samplet en vervormt zijn stem live zodat hij de ene keer klinkt als een politiesirene, en dan weer als een massieve bas. Jaap zingt nog steeds zijn karakteristieke vocalen, maar bedient nu ook de synthesizers. The Benelux is meer machine geworden, maar vreemd genoeg niet minder band
.
Het afgelopen anderhalf jaar heeft The Benelux gebruikt om zichzelf opnieuw uit te vinden. De band zegt daarover: “We hebben alles veranderd. We hebben een studio gebouwd en een nieuw geluid gevonden. We weten zelf ook nog niet precies wat het is, maar het voelt als de juiste weg. Er zijn veel ideeën en er is veel energie, zowel live als in de studio. Hoog tijd dus om nieuw materiaal te delen met onze fans.”.

Deel: