Op zaterdag 29 oktober wordt in Zwolle voor de vijfde maal Let’s Get Lost georganiseerd. Vandaag zijn de eerste zeven acts bevestigd: Alex Vargas, Gengahr, Hydrogen Sea, Folly & The Hunter, I Have A Tribe, Louis Berry en Close Talker. Het jubilerende festival zal weer plaats vinden op verschillende bijzondere plekken in de binnenstad. De reguliere ticketverkoop is gestart op www.lets-get-lost.nl, de early bird actie verkocht eerder dit jaar in vier dagen uit.

Ongetwijfeld één van de heetste acts van het moment is Alex Vargas, want single ‘Shackled Up’ is een ongekende hit. Zijn waanzinnige stem en de hele dikke elektronica zorgen voor een zeer bijzondere mix.

Het Engelse Gengahr maakt een uniek samenspel van Indie, Krautrock, pop en meerstemmige zang. Debuutalbum ‘A Dream Outside’ werd alom bejubeld door de muziekjournalistiek.

Hydrogen Sea is de creatie van multi-instrumentalist PJ Seaux and zangeres Birsen Uçar. PJ speelt gitaar, triggert de synths en bestuurt de donkere beats. En dit alles tegelijkertijd. Birsen vult hun eigenzinnige sound aan met haar engelachtige stem en dromerige teksten.

Uit Montreal komt de Indie-Folk band Folly & The Hunter. Pakkende melodieën, meerstemmige harmonieën en een subtiele mix van instrumenten maakt hun muziek tot een warm geheel. De basis is Amerikaanse Folk, aangevuld met inspiratie uit Indie en Post-Rock.

I Have A Tribe is het alter ego van Patrick O’Laoghaire. Patrick is een verhalenverteller die zijn inspiratie uit het nu haalt. Alles wat hij ziet en beleefd neemt hij mee in zijn muziek. Dat zorgt voor een kleurrijk geheel, zoals ook te horen is op zijn debuutalbum ´Beneath a Yellow Moon´.

Louis Berry is de zoon van een aan heroïne verslaafde vader en een moeder die hem op het rechte pad heeft gehouden. Per toeval ontdekt Louis dat hij talent heeft en na slechts 2 optredens ligt de Engelse muziekscene al aan zijn voeten. Één van de grote Engelse talenten.

De Indie-Rock band Close Talker is geen stilzittende band. Sinds 2012 bracht de band twee volledige albums uit en tourden ze al meermalen door Noord-Amerika, Europa en het Verenigd Koninkrijk. Hun reputatie is gestaag groeiende.

Let’s Get Lost is een ontdekkingstocht met alternatieve muziek op niet-alledaagse locaties in de binnenstad van Zwolle. Het festival laat bezoekers voor het vijfde jaar nieuwe (inter)nationale muziek ontdekken, zo stonden onder andere Oscar & The Wolf, Strand Of Oaks, Peter Broderick, METZ, Jacco Gardner en Daniel Norgren op voorgaande edities.

unnamed

Deel: