Iedere dag tipt Maxazine zijn lezers over wat er die dag te doen is op het gebied van concerten en festivals. Dagelijks wordt er één concert uitgelicht waar vreemd genoeg nog kaarten voor verkrijgbaar zijn. Voor de last minute beslisser, die vandaag nog een gezellige avond wil hebben! Vandaag tipt Maxazine: The Common Linnets.

Concerttip woensdag 18 mei: The Common Linnets in Orpheus

Na het afsluiten van een succesvolle clubtour, zijn The Common Linnets weer terug in de Nederlandse theaters! Tijdens deze theatertour zullen Ilse DeLange, JB Meijers, Jake Etheridge en Matthew Crosby hun repertoire, aangevuld met een aantal covers, in een bijzonder en intiem jasje steken.

The Common Linnets bereikten hun grote doorbraak en succes door de prachtige ballad ‘Calm after the storm’ waarmee ze Nederland vertegenwoordigden bij het Eurovisie Songfestival. Het was een enorm succes, ze bereikte de tweede plaats en wonnen op het festival twee Marcel Bezençon Awards: voor het beste optreden en het beste lied. Hun gelijknamige debuutalbum ging vele malen over de toonbank. Met hun theatertour hebben ze de harten van vele muziekliefhebbers in Europa gestolen. Waylon verliet de band nog voor de theatertour, zijn zangpartijen werden overgenomen door de Amerikaanse schrijver en muzikant Jake Etheridge en gitarist JB Meijers. Samen met Matthew Crosby, Rob Crosby en natuurlijk Ilse de Lange vormen zij nu The Common Linnets.

En nu staan The Common Linnets weer in het theater met een prachtig nieuwe theatertournee. Met vijf singer-songwriters, en een berg enthousiasme. Van kleine intieme liedjes tot nummers met een stevige sound. Van onvervalste folk naar wat rafelige bluegrass.

Kaarten via https://www.orpheus.nl

Deel: