In juni 2016 gaat Night of the Proms opnieuw met een aantal shows naar de Verenigde Staten. Met concerten in Kansas City en Dallas is de tweede concertreeks op Amerikaanse bodem een feit. De kaartverkoop is reeds gestart. Voor de Night of the Proms shows in de Verenigde Staten is een bijna volledig Amerikaanse line-up samengesteld. Grammy Award-winnaar Michael Bolton, new wave groep Wang Chung, countryster Wynonna Judd en Steve Walsh, voormalig zanger van de groep Kansas, maken hun debuut op het Night of the Proms-podium en spelen hun nummer één-hits. De artiesten worden ook hier begeleid door symfonisch orkest Il Novecento en dirigente Alexandra Arrieche.

Gevestigde waarde John Miles en operaster Fernando Varela, dé ontdekking van Night of the Proms 2015, zijn ook weer van de partij. De vaste Electric Band en backing vocals The Pretty Vanillas maken het programma compleet.

Voortbouwen op de positieve respons van de eerste Amerikaanse tour

De eerste tour van het evenement in de Verenigde Staten vond plaats in 2014. Na de première in Dallas volgden concerten in Little Rock, Kansas City en Omaha. De respons op die shows overtrof alle verwachtingen: een signaal dat een vervolg niet uit mocht blijven. Voor de aankomende Amerikaanse concerten keert Night of the Proms terug naar twee steden van de vorige tour: Verizon Theatre in Dallas, Texas, en Sprint Center in Kansas City, Missouri. De verkoop voor deze concerten is reeds gestart. Voor de Nederlandse fans is er een speciaal ticketaanbod dat te vinden is op de website van Night of the Proms.

Night of the Proms USA
24 juni 2016, Sprint Center, Kansas City, MI
25 juni 2016, Verizon Theatre, Forth Worth (Dallas), Tx.

Deel: