Vorig jaar verscheen het tweede album ‘Chasing Yesterday‘ van Noel Gallagher’s High Flying Birds. Toen stond hij tijdens de bijbehorende tournee in een uitverkochte Ronda zaal in TivoliVredenburg en later op het Best Kept Secret festival. Met de bijbehorende tournee voor dat album is Gallagher nog steeds bezig, en deed hij gisteren met zijn begeleidingsband de Heineken Music Hall aan. Groter dan de Ronda zaal van TivoliVredenburg, en dit keer niet helemaal uitverkocht.

Noel Gallagher's High Flying Birds 01

Voordat de ex-gitarist en singer-songwriter van Oasis het podium betrad werd het voorprogramma gedaan door Augustines. De band die zelf inmiddels wel klaar lijkt te zijn voor de grote zalen, al hadden ze vanavond toch wat moeite om de zaal mee te krijgen.

Rond 21:00 kwam Noel Gallagher met zijn band het podium op. Net als vorig jaar in TivoliVredenburg begon hij met ‘Everbody’s On The Run’ en een handvol andere nummers van zijn twee solo albums. Qua solomateriaal was de setlist grotendeels gelijk aan vorig jaar.

Noel Gallagher's High Flying Birds 07

 

Minder bekende Oasis songs en meezingers

Bij dit gedeelte van de tour koos Noel echter andere nummers van Oasis dan vorig jaar. Zo was het eerste Oasis-nummer dat voorbij kwam het b-kantje ‘Talk Tonight’. Nog onbekender Oasis-materiaal schuwde hij ook niet met de keuzes voor ‘Sad Song’ en ‘D’Yer Wanna Be a Spaceman?’. Het was echter niet alleen een avond voor de diehard fans. Zo werden de klassiekers ‘Champagne Supernova’ en ‘The Masterplan’ luidkeels meegezongen door de zaal. Opvallend was dat de solo-single ‘If I Had A Gun’ vervolgens ook enthousiast werd meegezongen.

Noel Gallagher's High Flying Birds 02

Noel Gallagher: Een man van weinig woorden

Noel Gallagher is niet iemand van veel woorden tussen de nummers door. Toch, als hij iets zegt, is hij scherp en gevat. Toen iemand een stift op het podium smeet met de vraag om iets te signeren, deed hij net alsof hij in de lucht iets signeerde. ‘Don’t be ridiculous, i’m busy’ was zijn boodschap. Ook vlak voor het einde, toen iemand een vlag van Manchester United het podium op gooide, meldde hij adrem dat iemand een nazivlag had gegooid.

De toegift begon met ‘(I Wanna Live in a Dream in My) Record Machine’, waarna een eeuwige klassieker volgde die hij vorig jaar nog negeerde: ‘Wonderwall’. Natuurlijk gingen daarbij de smartphones massaal de lucht in. Met ‘AKA… What a Life’ en een nogmaals luid meegezongen ‘Don’t Look Back in Anger’ kwam er een einde aan deze show. Die misschien wel een betere setlist had dan in TivoliVredeburg vorig jaar. Het lijkt wel alsof Noel Gallagher de opbouw van zijn setlist heeft afgekeken van Paul McCartney, waarbij hij zijn solo materiaal en rariteiten uitstekend weet af te wisselen met de bekende Oasis klassiekers. Waarmee Noel nog even onderstreept wie de grote kracht achter Oasis was.

Noel Gallagher's High Flying Birds 08

Foto’s (c) Stephanie Free

Deel: