Moke speelde op 1 april een set met veel nieuwe nummers in het Burgerweeshuis te Deventer. In totaal werden er acht nieuwe nummers van hun laatste plaat ‘The time has come’ gespeeld; Een plaat die bestaat uit 10 nummers, dus bijna al het nieuwe materiaal werd gespeeld. Minimaal nieuwe drie van deze nummers zijn het absolute hoogtepunt in het oeuvre van Moke!

Moke speelt in een nieuwe samenstelling, waarbij Phil Tilli is vervangen door Robin Berlijn. De sound van Moke was nu wat meer gitaar en drums gericht zodat de rol van Robin wat meer prominent werd. Op het kleine podium (ze willen graag verbouwen in Deventer) was het lastig om met een vol podium een dynamische show neer te zetten. Robin Berlijn kweet zich hier na enige aarzelingen in de loop van de set goed van. Met name in het laatste nummer van de set voor de toegift  ‘The long way’ leefde hij zich heerlijk uit met een lange fraaie gitaarsolo

Maxazine Rene Obdeijn MOKE Burgerweeshuis8

Zang

In het begin van de set bleek dat ‘The time has come’ live een pareltje is. Hoogtepunt in de set was het trio ‘Let it burn’ (nieuw nummer) gevolgd door ‘Slip away’ (nieuw nummer) en afgesloten met het bekende ‘Here comes the summer’. Het zijn pakkende nummers die met vuur en vlam gespeeld werden en het publiek raakten. Bij deze nummers en met name bij ‘Let it burn’ vielen de vocale backing koortjes van Marcin en Robin op. Het klonk (vocaal) top. In ‘Ballad of a lost soul’ blijkt maar eens te meer hoe krachtig en hoe belangrijk de stem van Felix Maginn is voor Moke. Vocaal was de groep dan ook zeer sterk. Zo overtuigden ze met speels gemak het publiek, waarin ook veel jonge kinderen zich vooraan bevonden.

Maxazine Rene Obdeijn MOKE Burgerweeshuis7

 

Moke doet The Waterboys

Felix Maginn komt oorspronkelijk uit Ierland en dan is het niet geheel toevallig dat de Waterboys-cover ‘This is the sea’ werd gespeeld. The Waterboys komen immers ook uit deze uithoek. Op de showlist van Moke staan vanaf mei nog geen optredens gepland. Het festival seizoen moet bij de groep nog worden ingevuld. Het zou een mooie aanvulling zijn voor bijvoorbeeld Retropop (juni in Emmen) zodat ze een nummer samen met deze helden kunnen spelen die daar 1 van de headliners zijn. Voor het festival seizoen is Moke ook een prima band met hun vlotte en puntige dynamische sound zoals op de laatste plaat ‘The time has come’.

Eerbetoon

Op het eind van de set werd David Bowie nog geëerd door een fraaie versie van ‘Starman’. Voor de liefhebbers kennelijk toch een veel gespeeld en favoriet Bowie-nummer, daar (onder andere) Heather Nova dit nummer ook al in haar shows als eerbetoon speelde. Het zal ‘m in de titel zitten:  ‘Het was een sterrenregen van fraaie nieuwe live nummers’.

Foto’s René Obdeijn, Maxazine.nl
Maxazine Rene Obdeijn MOKE Burgerweeshuis5

Deel: