Vandaag gaat op Maxazine de nieuwe clip van SIMO in première, ‘Two Timin’ Woman’. Het album ‘Let Love Show The Way’ is net uitgebracht bij Provogue en is daar aangebracht door niemand minder dan gitaargod Joe Bonamassa zelf. Ook Walter Trout is inmiddels om en nam het bluesrockwonder eind vorig jaar al mee op tournee, waarbij hij ook Carré aan deed.

SIMO uit Nashville – Tennessee is een powertrio met J.D. Simo (zang en gitaar), Elad Shapiro (bas) en Adam Abrashoff (drums)  en speelt stevige bluesrock waarbij J.D. Simo continue gierende solo’s uit zijn gitaar tovert. Met een powertrio denk je al gauw aan Cream en ZZ-Top. en wellicht is deze vergelijking ook niet helemaal onterecht. Het explosieve bluesrock trio staat op 9 april in de Paradiso (Amsterdam) en op 11 april in de Little Devil (Tilburg). Voor de opnames van hun laatste album ‘Let Love Show The Way’ besloot de band zich 48 uur lang op te sluiten in het oude huis van The Allman Brothers band. Bewapend met de oude instrumenten van de Allman Brothers nam SIMO in één take het nieuwe album op. Geen studio trucjes of andere effecten. Het resultaat is een haast primitief klinkende plaat die doet herinneren aan de hoogtijdagen van de bluesrock.

‘Let Love Show The Way’ is een mooie voorbode voor het gitaargeweld dat de band vanavond naar Little Devil brengt. Verwacht snijdende gitaarsolo’s, improvisatie en een live ervaring waar je u tegen zegt.  Luister zelf naar ‘Two Timin’ Woman’!

Deel: