Paul McCartney is naar verluidt een proces begonnen om de rechten van de Lennon/McCartney catalogus weer in zijn bezit te krijgen. Muziek maken en uitbrengen is een lucratieve business, de uitgevers krijgen een groot deel van de opbrengsten die worden gegenereerd door middel van eigenaar zijn van de rechten van een of meerdere tracks.

Paul McCartney voelde zich belazerd door Michael Jackson

Michael Jackson kocht in 1985 voor $47.5 miljoen ATV Music – zij publiceerden onder andere Lennon-McCartney songs – waarmee hij de rechten verwierf voor de Lennon-McCartney songs en deals. Michael Jackson’s Estate verkocht vorig jaar de ATV/Sony rechten aan Sony terug voor $750 miljoen. Nadat Jackson het bedrijf had gekocht voelde McCartney zich belazerd; hij had Jackson ooit nog geadviseerd over het publiceren van muziek en vond dat de King of Pop hun persoonlijke vriendschap had verraden door het kopen van ATV music.

De Amerikaanse Copyright Act uit 1976 gaf songwriters de mogelijkheid om het uitgevers deel van hun nummers terug te krijgen, en mochten er songs bijzitten die geschreven zijn vóór 1978, dat proces start na 56 jaar. De Lennon-McCartney catalogus zou in 2018 vrijkomen, of na de dood van Jackson.

Deel: