Op woensdag 9 november geeft de Australische band The Cat Empire een concert in de Heineken Music Hall in Amsterdam. De aankondiging volgt op het nieuwe album ‘Rising with the Sun’ dat vandaag is uitgebracht.

In de afgelopen jaren heeft The Cat Empire een geweldige internationale reputatie weten op te bouwen en zichzelf gevestigd als één van Australisch meest unieke muzikale exportproducten.De muziek van deze zeskoppige band is het beste te omschrijven als een mix van ska, rock, reggae, funk, jazz, en latin feestmuziek waarmee ze menig podia weten plat te spelen.  In 2015 maakten de heren hun reputatie als een van de meest energieke live-acts meerdere keren waar met uitverkochte concerten in Tivoli en Paradiso, een optreden voor een uitbundig publiek in het zomerse Woodstock in Bloemendaal, en speelden ze het dak eraf op het festival Down The Rabbit Hole.

‘Rising With The Sun’ is het zesde studio album en opvolger van het zomerse ‘Steal The Light’ uit 2013. De nummers op het nieuwe album geven een hoop positieve vibes, klinken explosief en energiek en zijn ervoor gemaakt om live te spelen. Het optreden in de Heineken Music hall belooft dan ook deze keer weer een waar feestje te worden.

Deel: