Met het programma ‘Electric Lady’ toert Beatrice van der Poel met haar band door de Nederlandse theater. Zoals de naam van het programma al suggereert is dit een eerbetoon aan Jimi Hendrix. Begeleidend hieraan wordt een EP uitgebracht met zes zelfgeschreven Nederlandstalige nummers, alsmede een gratis bonus-cd met drie vertaalde Hendrix-nummers. Gratis omdat de familie Hendrix geen toestemming geeft voor bewerking van diens nummers.

Poel, Beatrice van der ElectricLady_cDe zes nummers op het minialbum zijn geschreven door Beatrice en gitarist Tim Eijmaal, die samen met bassist Thijs Vermeulen en drummer Daniel van Dalen de begeleidingsband vormt. Verwacht geen Hendrix-achtig gitaarvuurwerk; het zijn stuk voor stuk smaakvolle nummers, die de sfeer van de late zestiger jaren goed vertolken. Het hippieleven, vrijheid blijheid, drank en drugs en de gitaarlicks van Eijmaal geven er de draai aan die aan de grote gitarist doen denken. ‘Paarse Pracht’ en ‘Mama’s Blues’ maken de meeste indruk. De gratis bonus is een lekker toetje met nummers als ‘De Wind Huilt Mary’, ‘Drijvend’ en ‘Manische Depressie’.

Zoals ik al schreef, verwacht geen vuurwerk à la Hendrix. Ga lekker zitten en sta open voor deze benadering van diens muziek en ik weet zeker dat het jullie net zo zal bevallen als mij. (7,5/10) (MG Records)

Deel:

Comments are closed.