Was het vorige week nog de beurt aan Ed Sheeran, dit keer is de late avond van NPO 3 voor Sam Smith. Zaterdagavond is er een registratie te zien van een exclusief concert dat de singer-songwriter gaf in Londen. Hier zong hij voor een klein publiek nummers van zijn debuutalbum ‘In The Lonely Hour’. Dit album won in 2014 een Grammy award voor ‘Best Pop Vocal Album’.

Debuutalbum
Wat Sam Smith aanraakt, verandert in goud. Tenminste, zo lijkt het wanneer je kijkt naar zijn succesvolle carrière die in 2002 begon met de single ‘Latch’ van Disclosure. In februari 2013 kwam Smith’s eerste eigen single, ‘Lay Me Down’, uit. Die plaat bezorgde hem nog geen internationaal succes. Dat werd een paar maanden later wel anders toen hij een hit scoorde met ‘La La La’ en in het volgende jaar zijn debuutalbum ‘In the Lonely Hour’ verscheen.

Grammy’s
Smith sleepte tot nu toe vier Grammy’s in de wacht. Bovendien was hij in 2014 de enige artiest waarvan het album zowel in Groot-Brittannië als in de Verenigde Staten meer dan een miljoen exemplaren werden verkocht. Fans van Sam Smith kunnen in de zaterdag uitgezonden concertregistratie rekenen op nummers als ‘Money on My Mind’, ‘Like I Can’, ‘Latch’, ‘Stay With Me’ en ‘Leave Your Lover’ en alle hits van zijn debuutalbum ‘In the Lonely Hour’.

Beyoncé
Muziekliefhebbers opgelet: volgende week, op zaterdag 13 februari, is rond ditzelfde tijdstip de documentaire ‘Life Is But a Dream’ over Beyoncé te zien.

Sam Smith in concert, 23:05 – 00:10 uur, NPO 3

Deel: