Op 19 maart 2016 geven Pink Project en het Hofstads JeugdOrkest een uniek concert in het Haagse World Forum. Nooit eerder is er op deze schaal een samenwerking geweest tussen een tribute band en een volledig symfonieorkest. Met dit concert komen niet alleen 2 werelden – klassiek en pop – samen, maar ook de oudere en jongere generatie. Het concert wordt een unieke ervaring met de mooiste nummers van Pink Floyd, uiteraard met de bekende lichtshow en videobeelden. Van elk verkocht ticket is €4 bestemd voor War Child.

Alle herkenbare elementen van de originele songs blijven met groot respect behouden; Bij dit concert wordt de band echter ondersteund door een fantastisch orkest, bestaande uit circa 70 enthousiaste muzikanten. De magische samensmelting van elektrisch en akoestisch is wat de muziek van Floyd mede zo aangrijpend maakt.

Pink Project
‘The world’s most passionate tributeband’, zo wordt de band Pink Project genoemd. Pink Project heeft in de afgelopen jaren bewezen het gehele Pink Floyd oeuvre perfect te kunnen uitvoeren. Mede daardoor worden zij door kenners en criticasters wereldwijd gezien als één van de beste tribute bands. Of het nu was in de theaters of in een uitverkocht Ahoy, steeds weer weten zij het publiek te overtuigen met gepassioneerde integrale uitvoeringen van de mooiste Pink Floyd albums.
www.pinkproject.eu

Hofstads JeugdOrkest
Hofstads JeugdOrkest is in 1923 in Den Haag opgericht en is daarmee niet alleen het oudste jeugdorkest van Nederland, maar ook ter wereld. Sinds die tijd is het uitgegroeid tot een bloeiende vereniging met zes orkesten en ensembles waarin circa 400 jongeren in de leeftijd van 6 tot 25 jaar samen musiceren. Plezier in samenspelen op een zo hoog mogelijk muzikaal niveau staat daarbij voorop. Het Jeugdorkest van Hofstads JeugdOrkest is het oudste en grootste orkest van de vereniging, en telt op het ogenblik ongeveer 70 leden. Het orkest bestaat uit scholieren en studenten in de leeftijd van ca. 14 – 25 jaar. Het Jeugdorkest werd dit jaar trotse Tweede van het Vijfde Nationaal Concours voor Jeugdsymphonieorkesten. Hofstads JeugdOrkest speelt ook een belangrijke rol in de speelfilm ‘Pijnstillers’ (2014).
www.hofstadsjeugdorkest.nl

Marcel Geraeds, dirigent
Marcel Geraeds studeerde, na als klarinettist cum laude te zijn afgestudeerd aan het Brabants Conservatorium van 1998 tot 2002, verder in Tilburg: orkestdirectie bij Jac van Steen Georg Fritzsch. Van 1999 tot 2002 assisteerde Marcel Geraeds Jaap van Zweden en in de daaropvolgende jaren dirigeerde hij projectmatig diverse orkesten waaronder het Philips Orkest, het Nationaal Symfonisch Kamerorkest het Amstel Strijkers semble en leidde hij het Nederlands projectorkest Capita Selecta tijdens tournees naar Italië, Hongarije en Frankrijk.

Persbericht
In 2010 behaalde hij de eerste prijs tijdens de International Conductorscompetition in Macon (USA). Per 2010 is Marcel Geraeds als dirigent verbonden aan Hofstads JeugdOrkest, het stokje overnemend van Lex Veelo, die meer dan 40 jaar aan de vereniging verbonden was. Daarnaast is Marcel actief als klarinettist in diverse beroepsorkesten van Nederland en is hij lid van het Farkas Quintet Amsterdam. www.marcelgeraeds.nl

Matthijs Kieboom, Orkestratie
Matthijs Kieboom (1985) is één van de jongste componisten in Nederland. In 2010, deed Matthijs zijn eerste speelfilm, samen met componist Martijn Schimmer. Dit was zijn eerste kans om met volledig symfonisch orkest te werken. Dat jaar ging Matthijs naar Los Angeles om te participeren in een ‘Film Music Orchestration’ cursus. In 2011 en 2013 won Matthijs de Poolse Awards “Transatlantyk Young Composer 2011” en de prestigieuze “Jong Talent Award” van het Krakow Film Music Festival. In 2013 componeerde Matthijs de muziek voor de Nederlandse film “Verliefd op Ibiza”, waarop hij samenwerkte met DJ Armin van Buuren en componist Martijn Schimmer. Voor deze muziek werden zij Bekroond met de ‘BUMA Soundtrack of the Year Award”. www.scripted-music.com en www.imdb.com/name/nm3139088/

World Forum
World Forum Den Haag is sinds januari 2015 officieel Business Friend van War Child. Gevestigd in Den Haag, stad van vrede en recht, verbindt World Forum zich graag aan een organisatie als War Child. ww.worldforum.nl

War Child
Een kind hoort niet thuis in oorlog. Nooit. Toch zijn miljoenen kinderen slachtoffer van oorlogsgeweld, misbruik en verwaarlozing. Kinderen zonder vreugde. Kinderen die geen kind meer zijn. War Child helpt deze kinderen hun zelfvertrouwen terug te vinden. Zich te uiten, vrolijk te zijn, contact te maken met anderen. Zodat hun innerlijke oorlog kan ophouden. En ze weer kunnen spelen, dromen, lachen, groeien. Als een normaal kind. En opgroeien tot wie ze willen zijn. Sterke volwassenen. Die met elkaar, als normale mensen, een ruzie kunnen oplossen. Zonder geweld. In vrede.
www.warchild.nl

Tickets voor dit unieke concert zijn verkrijgbaar via Ticketmaster.

Deel: