Vanuit Groningen zendt NPO 3 een verslag uit van de dertigste editie van muziekfestival Eurosonic Noorderslag. Op de slotdag zie en hoor je onder anderen Typhoon, Douwe Bob, Jett Rebel en Fresku. Het hoogtepunt van Eurosonic Noorderslag is de uitreiking van de prestigieuze Popprijs. Welke Nederlandse artiest heeft het afgelopen jaar een belangrijke bijdrage geleverd aan de Nederlandse popmuziek en gaat met het beeldje naar huis? In 2015 werden The Common Linnets bekroond met de prijs.

Muziekspektakel
Het muziekfestival Noorderslag viert dit jaar haar dertigste verjaardag. Traditiegetrouw wordt er live verslag gedaan van het muziekspektakel. Wederom brengen verschillende namen uit de Nederlandse muziek hun klanken ten gehore. Onder andere Typhoon, Jett Rebel, Douwe Bob en Fresku staan op het programma. Annechien Steenhuizen praat tijdens de uitzendingen met verschillende bekende en onbekende bands.

Bierdouche
In aanloop van Eurosonic Noorderslag werd vanuit de organisatie bekendgemaakt dat de traditionele bierdouche dit jaar niet doorgaat. De bezoekers van de uitreiking van de Popprijs op Noorderslag worden verzocht hun biertje buiten de zaal op te drinken, en hem vooral niet naar de winnaar te gooien. Festivalmanager Peter Sikkema liet weten: “Ik wil dat de winnaar zich ook een winnaar voelt.”

Eurosonic Noorderslag 2016, 22:25 – 02:05 uur, NPO 3

Deel: