Van de tien nummers zijn er negen door de band zelf geschreven. De enige cover, “Play It All Night Long” is van de hand van Warren Zevon. Wat stijl betreft moet je denken aan een combinatie van vroege Britse bluesbands als de Yardbirds en de Rolling Stones en de pubrock van Dr. Feelgood en Brinsley Schwarz. Stevige rockende blues dus. Daarnaast schrijven de heren ook nog zinvolle teksten. Soms humoristisch, de andere keer ernstig en kritisch. Die combinatie maakt van LaVendore Rogue een band om rekening mee te houden. Een nummer als “A.S.A.D.” gaat over drugsgebruik, terwijl “Animal” gaat over een bedrieger die moet worden gestopt. De meeste indruk maakt op mij het woedende “Riot” over een onschuldige jongen die door de politie wordt doodgeschoten; een helaas actueel thema.

Een uitstekend album. Prima gemusiceerd, veelzeggende teksten. Rauw en eerlijk. Top. (9/10) (Eigen productie)

Deel:

Comments are closed.