Vrijdagavond stond de Amsterdamse Alamo Race Track in het Nijmeegse Merleyn. Weer terug in het clubcircuit, nadat ze eerder nog twee succesvolle theatervoorstellingen in de theaters bracht. Bij het binnenkomen was het dringen om naar binnen te komen. Het zaaltje was iets later open, want er werd nog gesoundchecked, en iedereen stond daardoor ongeduldig in het cafe te wachten op wat komen ging. De zaal vol, het podium vol, geen voorprogramma: Gewoon lekker alleen Alamo Race Track, lets go!
Alamo Race Track Hans Kreutzer 28 december 2015 Merleyn6
Het eerste nummer van de avond was ‘The trail’, dat direct een goede binnenkomer was, strak en vol aanwezigheid. Ook de titeltrack van hun nieuwe album ‘Hawks’, waar een van hun kenmerken (de samenzang) goed tot uiting kwam. Bij ‘Words’, een ballad, had de stem weer de boventoon en hoorde je dat erg goed. Er bleef behoorlijk vaart in de set en de nummers, en met ‘All energies’ kwam er nog meer afwisseling in de set. Het was bedoeld om een hit te worden, de song ‘Everybody’, maar helaas voor Alamo Race Track is dat het uiteindelijk niet geworden, alhoewel het wel een gaaf nummer blijft.

Alamo Race Track Hans Kreutzer 28 december 2015 Merleyn13

Bij ‘Rises, dat erg rustig is, blijft het helaas voor sommigen in het publiek erg lastig om even te stoppen met kletsen. Jammer dat men blijkbaar nog steeds geen respect heeft voor de muzikanten op het podium en anderen die wel willen luisteren. Het tempo ging hierna weer omhoog en bleef daar, zodat er voorzichtig wat dansbewegingen konden worden gemaakt door het publiek, dat enthousiast reageerde op de dansbare klanken. Het was tof om alle afzonderlijke instrumenten te kunnen bijven horen, ondanks dat er aardig wat gaande was, muzikaal gezien. Zanger en gitarist Ralph Mulder had een strijd met zijn gitaar die niet precies deed wat hij wilde, maar door zijn professionaliteit bleef het voor de meesten toch onopgemerkt.

Alamo Race Track Hans Kreutzer 28 december 2015 Merleyn5

Het gebruik van vele instrumenten en geluidjes maakte dat het ook live een plezier was om naar de muziek van Alamo Race Track te luisteren. Merleyn was een perfecte plek; Knus, klein en het publiek bovenop het podium. Alamo Race Track stopte op de manier waarmee ze begonnen waren, de cirkel was weer rond; Een lekkere stevige deun zodat iedereen met een goed gevoel huiswaarts ging.

Foto’s (c) Hans Kreutzer, Maxazine.nl

Alamo Race Track Hans Kreutzer 28 december 2015 Merleyn15

Deel: