Jesse Stael verhuisde op 11-jarige leeftijd met zijn ouders naar Italië. Gedurende zijn tienerjaren woonde hij in de kleine landelijke gemeente Taino aan het Lago Maggiore; Daar leerde hij gitaar spelen. Jesse’s familie was onderdeel van een hechte gemeenschap van expats en diplomaten uit de hele wereld. Daardoor moest hij telkens weer wennen aan zijn steeds veranderende leef-omstandigheden, en vond hij zijn toevlucht in de muziek van artiesten als Counting Crows, Joni Mitchell, Red House Painters en Eels.

Voortdurend op zoek naar nieuwe manieren om de eenzaamheid en isolatie die hij ervaarde in zijn geadopteerde woonplaats te uiten, begon Jesse zijn eigen nummers te schrijven. Jesse richtte zijn eerste band  op in zijn late tienerjaren, en na zijn verhuizing naar Leiden werd hij regelmatig in de lokale muziekscene aangetroffen, spelend in cafés en koffiehuizen.

Jesse Stael – Outer Dark

De afgelopen jaren ging Jesse ging terug naar Italië, in de zuidelijke Alpen, waarbij hij leerde omgaan met zijn chronische migraine, en om zijn meest intieme nummers te schrijven. Vier van deze nummers resulteerden in zijn nieuwste EP, genaamd ‘Outer Dark’. Jesse Stael woont inmiddels in Zutphen, en probeert deze nummers nu aan een ​​breed scala van publiek te brengen. Maxazine is fan van zijn muziek en daarom zijn wij uiterst trots om de primeur te mogen brengen van zijn nieuwe clip ‘Crow’. 17 December komt deze overal uit, maar vandaag exclusief op Maxazine:




Deel: