Na het uitbrengen van zijn debuutplaat ‘Kontra; reist de Deventerse dj en producer De Sluwe vos het land door met zijn ‘vernieuwende’ live show ‘Kontra Live’. Met de show gaat de dj een stapje verder dan veel van zijn collega’s. “Tegenwoordig zijn elf op de tien jongens dj, het is echt ongelooflijk. Maar er zijn maar drie van die elf echt muzikant en ik denk dat het steeds belangrijker wordt, ook voor het publiek, om iemand op het podium te zien die er echt alles voor geeft.”

Na het horen van de track ‘Domina’ van de Franse dj Oxia was Robert Vosmeijer, inmiddels beter bekend als De Sluwe Vos, verkocht: hij zou muziek gaan produceren. Na een studie aan de Herman Brood Academie in Tilburg groeide hij gaandeweg uit tot een gevestigde naam in de techno scene. Zijn optreden op het Groningse showcase festival Eurosonic Noorderslagwerd hij uitgeroepen tot ‘beste act van het festival’. Daarnaast was Vosmeijer onder andere te zien op Lowlands en Awakenings.

Een pop-achtig randje
De groei van elektronische dance muziek in recente jaren is Vosmeijer niet onopgemerkt gebleven. “Met die vergroting van de techno kwam ook mijn succes en meer optredens”, vertelt de producer. “Maar als ik er nu op terugkijk, is het wel bizar. Het is geweldig groot geworden, mensen verkopen shirts waarop staat ’techno is my culture’. Dat is best vreemd, het heeft haast een pop-achtig randje.”

Een bijdrage
Zelf wist Vosmeijer vanaf zijn eerste producties al dat hij niet de zoveelste dj wilde zijn. “Ik was altijd op zoek naar iets geks, iets raars. Ik wil wel iets creëren dat bijdraagt aan de scene of aan wat er al is en niet gewoon iets kopiëren”, zegt Vosmeijer. “Dat is wel een drijfveer voor mij geweest, om er alles te geven op het podium maar ook in mijn producties, om steeds te streven naar iets beters”.

Kontra Live
Met ‘Kontra Live’ denkt de dj en producer dat dit hem is gelukt. Hij wil zijn publiek ook daadwerkelijk een ‘live’ ervaring meegeven; anders dan bij de meeste dj-sets speelt Vosmeijer het hele ‘Kontra’ album in zijn geheel, mét live-muzikanten op het podium. “Er staan veel tracks op het album die zich daar voor lenen ook omdat ik zelf heel veel heb ingespeeld op mijn drumstel en gitaar, en natuurlijk de gastartiesten. Ik denk dat we een hele vette show hebben, heel vernieuwend en apart.”

De Sluwe Vos live:

12/12 – TivoliVredenburg, Utrecht
18/12 – Effenaar, Eindhoven

©FaceCulture

Deel: