2015 was een aardig succesvol jaar voor Sue The Night. In januari verscheen het debuutalbum ‘Mosaic’ rondom de Haarlemse singer-songwriter Suus de Groot. Het album werd goed ontvangen en er volgende een tournee langs Nederlandse festivals en club. Inmiddels zijn ze al bezig met de opvolger van het debuutalbum, maar om het jaar goed af te sluiten doen ze dit najaar nog een tour langs Nederlandse club. Deze avond stonden ze in de Ekko in Utrecht. Waar ze in februari ook speelden toen het album net uit was, en ‘The Whale’ nog maar net 3FM Megahit was geweest.

Faces On TV

SR4A9298

De vorige keer werd het voorprogramma gedaan door Marnix Dorrestein, alias IX. Dit keer werd het voorprogramma verzorgd door Faces On TV. Een band rondom de Vlaamse producer Jasper Maekelberg, die eerder heeft samengewerkt met Gabriel Rios, Mintzkov en Douglas Firs. Normaal gesproken is Faces on TV dus een band, maar naar eigen zeggen was er geen ruimte genoeg. Jasper speelde dus alleen met elektrische gitaar en sample box, waarmee hij aardig uit de voeten kon. Zijn zangstem doet een beetje denken aan Thom Yorke. Zeker een naam om te onthouden.

Oude en nieuwe nummers bij Sue The Night

Sue The Night

Sue The Night begon de set met ‘Somebody’s Watching’,  om daarna de eerste single ‘Top of Mind’ te spelen. Het begon wat stroef en de band moest duidelijk op stoom komen,  al was het een slimme zet om na één van de bekende nummers een nieuw nummer te plannen. Als derde nummer volgde dan ook het nieuwe folk-achtige ‘The World Below’, dat prima tussen de oude nummers paste, en waarna het Fleet Foxes-achtige ‘The Great Bear’ volgde.

Pas bij de singles ‘Look Forward’ en ‘Fool’s Gold’ begonnen zowel de band als de zaal los te komen. Na de twee albumtracks ‘Bogeyman’ en ‘Winter’s Coming’ kwam de megahit ‘The Whale’ in een enthousiaste langere versie,  maar daarna werd het weer soberder afgesloten met ‘She’ en het nieuwe ‘Come To Play’.

SR4A9352

Het enthousiasme van de band is er nog steeds, maar deze avond was ze minder op dreef dan toen ze in februari in de Ekko speelde. Toch smaken de nieuwe songs naar meer, en zien we Sue The Night graag terug met het volgende album.

Foto’s (c) Armelle van Helden, Maxazine.nl

Deel: