Hozier heeft donderdagavond uit handen van Humberto Tan de platina award ontvangen voor zijn debuutalbum ‘Hozier’. De Ierse zanger, die vrijdagavond in een uitverkocht Carré staat, reageerde verrast toen hij de bijzondere award in ontvangst nam. “So thrilled about this, can’t wait to be back next year. I would live here if I could!“

Hozier heeft een ongelofelijk succesvol jaar achter de rug, met twee Billboard Awards, een prestigieuze Ivor Novello Award voor zijn songschrijfkunsten, Grammy en BRIT nominaties en multi-platina awards in onder andere Neder land, Duitsland, Canada, Australië, Italië en natuurlijk de VS en Groot-Brittannië. Sinds hij doorbrak met de single ‘Take Me To Church’ heeft Hozier meer dan anderhalf miljoen albums en meer dan tien miljoen singles verkocht, stond hij op nummer één in de Global Spotify chart, werden zijn video’s 450 miljoen keer bekeken op VEVO en YouTube en heeft hij meer dan een miljoen fans op Facebook – en dat allemaal in slechts anderhalf jaar tijd.

Speciale Hozier

Onlangs verscheen een speciale editie van zijn debuutalbum ‘Hozier’. Op deze 2-disc special staan naast de originele versie, ook exclusieve live-opnames en de nieuwe single ‘Jackie And Wilson’. Ook zijn vier bijondere covers te horen die de 25-jarige Ier eerder dit jaar opnam voor de BBC: ‘Do I Wanna Know?’ van Arctic Monkeys; een mash-up van Ariana Grande’s ‘Problem’ en Warren G’s ‘Regulate; ‘Whole Lotta Love’ van Led Zeppelin en Sam Smith’s ‘Lay Me Down’.

In 2016 keert Hozier snel terug naar de Nederlandse buhne; op 25 januari geeft de zanger een optreden in de Heineken Music Hall in Amsterdam.

Deel: