De pas 19-jarige Martin Garrix groeide in twee jaar tijd uit tot een superster. Hij staat nummer 3 in de lijst van belangrijkste DJ’s ter wereld volgens DJ Magazine en is de jongste producer die ooit zo hoog stond. Garrix geniet van zijn leven en werk maar had het wel even moeilijk na het immense succes van zijn doorbraaksingle Animals in 2013: “Ik voelde veel druk om het succes een vervolg te geven, dat was wel een probleem.”

Anno 2015 zit Martin Garrix lekker in zijn vel. Hij vliegt de hele wereld over om te draaien maar klagen hoor je hem niet. “Het is geen werk, ik hou van wat ik doe. Ik maak mensen blij met waar ik zelf gelukkig van word. Ik zou me slecht voelen als ik het werk zou noemen. Het is geen werk, het is een hobby.”

Martijn Garritsen uit Amstelveen is al jong actief als DJ en producer. Op zijn 16e wordt hij getekend door het toonaangevende Spinnin’ label dat een jaar later Animals uitbrengt. Het wordt een wereldhit en vanaf dat moment gaat het snel. Garrix wordt een toonaangevende DJ en werkt onder meer samen met Afrojack, Tiësto, Usher en Avicii.

Nerveus

Het snelle succes bracht aanvankelijk druk met zich mee, vertelt Garrix nu. “Natuurlijk was er druk want je moet het succes in stand houden. ‘Wat moet ik nu weer doen?’, dacht ik soms. Er komen snel nieuwe sterren bij, na een paar hits worden ze geboekt door alle grote festivals. Ik ben daar wel nerveus van geworden en maakte me er teveel te veel zorgen over. Nu vind ik het weer veel leuker. Het moet ook leuk zijn want muziek produceren is wat ik graag doe.”

Onbevangen

Sinds zijn optreden op het Ultra festival in Miami het afgelopen jaar geniet Garrix weer met volle teugen van muziek maken. “Ik draaide daar een set met vooral mijn eigen muziek, ook veel tracks die nog niet waren uitgebracht. Heel anders dan wat ik normaal deed maar ik kreeg daar enorm veel positieve reacties op. Daardoor ben ik veel relaxter geworden. Ik voel geen druk meer. In de studio kan ik volledig mezelf zijn en dat is het beste gevoel dat er is.”

Martin Garrix voelt zich weer net zo onbevangen als toen hij nog onbekend was, vertelt hij. “Ik vind het wel leuk om mijn oude opnames terug te luisteren. Want ik maakte toen maar wat zonder ergens rekening mee te houden. Het voelt alsof ik dat nu weer terug heb.”

Deel: