Brother & Bones uit Londen toert al jaren Europa rond maar nu is er eindelijk het titelloze debuutalbum. De folkrock band stond vorig jaar op Pinkpop en maakte naam in het voorprogramma van Ben Howard en The Boxer Rebellion. Hun live reputatie is uitstekend en met het album Brother & Bones wordt er een fase afgesloten, aldus de band: “Dat hoofdstuk moest worden vastgelegd en afgesloten. Alles hierna is helemaal nieuw.”

Brother & Bones wordt vijf jaar geleden opgericht in Cornwall, aan de Britse zuidkust. De EP’s ‘For All We Know’ (2012) en ‘To Be Alive’ (2013) worden goed ontvangen en bezorgen de band een vol tourschema. De band nam bewust de tijd voor een debuutalbum, vertelt gitarist James Willard: “De tijd was nu rijp. We waren al een tijdje bezig maar kregen steeds meer het gevoel dat we nummers schreven die als ons klonken en voelden. Schrijven werd steeds makkelijker.”

Eeuwig doorgaan
Volgens zanger Richard Thomas moest de band zichzelf dwingen om het geschreven repertoire vast te leggen. “Als er geen druk op je ligt, heb je carte blache om maar door te gaan. We schreven maar door en werden steeds beter. Als niemand je een deadline geeft kun je eeuwig doorgaan. Daarom kozen we een punt om te stoppen met schrijven en ons beste materiaal eerst vast te leggen. Daarmee sluiten we de eerste periode van de band af. Alles wat we sindsdien maken is een nieuw hoofdstuk.”

Nieuw materiaal
Het debuutalbum ‘Brother & Bones’ is net uit maar de band is al volop bezig met nieuw materiaal. Dat klinkt deels anders dan de oude nummers, zegt Richard Thomas. “Tot nu toe maakten we best intense muziek, en niet altijd even subtiel. Maar het hoeft niet allemaal pijnlijke muziek te zijn.” James Willard: “Onze benadering is deels anders nu. We jammen veel samen. Laatst hebben we een week lang samen in een oefenruimte gezeten. Samen drinken en net zo lang spelen tot we moe waren. Die luxe is heerlijk. Muziek maken zonder ons af te vragen wat het label of publiek van ons wil.”

©FaceCulture

Deel: