De Likt is in omgeving Rotterdam al bijna niet meer weg te denken uit de clubscene, vooral door hun energieke meeslepende live optredens. Nadat de videoclip ‘Ja Dat Bedoel Ik’ wereldwijd viral is gegaan, gaat het opeens erg hard met het trio. DWWD en optredens op 3FM lijken erop te wijzen dat De Likt nu al klaar is voor het festivalseizoen 2016. Het debuutalbum ‘De Likt’ is al even uit, maar is het echt zo goed als dat men beweert?

De Likt

Nederlandstalige hiphop in combinatie met elektro/techno is niet nieuw en natuurlijk wordt er in Nederland al snel de vergelijking gemaakt met De Kraaien en De Jeugd Van Tegenwoordig. Maar toch klinkt het allemaal anders dan voorgenoemden.
Openingstrack ‘Wildvlees’ begint in ieder geval al met een heerlijke vuige beat en de toon is meteen gezet. Internethit ‘Ja Dat Bedoel Ik’ is door de aanstekelijke beat en makkelijk te onthouden tekst een gevreesde festivalkraker. Bij het luisteren wordt een moshpit al bijna zichtbaar.

De Likt smaakt naar een heerlijke, vette pizza

Absolute knaller op het album komt halverwege met ‘Finidi George’ binnenstormen. De uptempo beats doen je denken aan de ‘Italo-house’ van twintig jaar geleden en de track smaakt naar een heerlijke, moddervette vierkazen pizza.
Jordy, Giorgi en John hebben elkaar leren op de popacademie waarna ze met behulp van twee docenten hun eigen geluid hebben ontwikkeld. Het eerste nummer wat ze bedachten was ‘Bloed Aan De Muur’ en eigenlijk is aan dit nummer te horen dat de ontwikkeling erg snel is gegaan.

De twee gedichten ‘Cruella’ en ‘Ach Ja’ op het album doen het gek genoeg erg leuk op het album. De hypnotiserende stem blijft anderhalve minuut boeiend en zorgt ervoor dat alle muzikale receptoren op scherp blijven staan.
Na het “inkakmomentje” van de laatste minuten is de afsluiter ‘Rotterdam’ een track waar het eigenlijk om draait. Over hun eigen stad met met de geweldige zin “Overzicht op het overzicht en overzicht op het zicht wat over is”.

De parodie “Praat Rotterdams Met Me” was als grap bedoeld, maar onbedoeld heeft het de weg vrij gemaakt voor waar het om gaat. Lekker veel optreden. Als er ergens een plek is waar je dit jaar nog moet zijn, is dat plaats De Likt.

(eigen beheer)(8,5/10)

Deel: