‘The Naked Sessions’, het derde album van Leonie Meijer, kwam op 9 oktober uit. Voor dit album is een aantal nummers van haar eerste twee albums, ‘Los’ en ‘Luister Maar’, in een uitgeklede versie opnieuw opgenomen. Daarnaast is er een aantal nieuwe, ook Engelstalige, nummers te vinden op ‘The Naked Sessions’.

Om het album te promoten is ze bezig met een theatertour die door het hele land trekt. Naast dit drukke schema had ze toch nog even tijd gevonden om een optreden te geven bij de Fame Megastore in Amsterdam.

Toen het optreden begon stond er maar een handjevol mensen, maar dat deerde de artieste niet. Ze ging er tegenaan alsof ze voor een volle theaterzaal stond. Ze trapte de set af met haar nieuwste single ‘Naked’. Deze volgde ze op met onder andere ‘Same River Twice’, ‘Scherven Van Geluk’, een prachtige versie van ‘True Colours’, en het kippenvel gevende ‘Lonely Start’. Tussen de nummers door dolde ze wat met het publiek en vertelde ze het een en ander over de liedjes en hun schrijfproces. Op het podium werd ze bijgestaan door pianist Hajo Sanders en bassiste Jaimie van Hek. En dàn liet ze zien dat ze een van Nederlands’ beste zangeressen is door een cover te doen van het naar eigen zeggen “allermooiste Italiaanse liedje” ‘Caruso’. Als afsluiter trakteerde ze het publiek op een uitgeklede versie van haar hit ‘Hey!’.

Leonie Meijer staat nog tot januari 2016 in diverse theaters door het hele land. Kijk voor tourdata op www.leoniemeijer.nl

Foto’s (c) Nadia Kool / Maxazine

Deel: