Mike Mago scoorde eerder dit jaar een internationale hit met ‘Outlines’ en ook de nieuwe single ‘Deeper Love’ doet het goed. De 36-jarige DJ en producer uit Utrecht toert momenteel door Amerika en staat deze week op het Amsterdam Dance Event. Er komen meer singles aan, maar een heel album uitbrengen ziet hij voorlopig niet zitten: “De balans tussen het werk wat je erin stopt en wat het oplevert is vaak niet positief.”

Mike Mago heet eigenlijk Michiel Thomassen en runt al jaren het Bmkltsch Rcrds label. In 2013 brengt hij ‘The Show’ uit, een single die internationaal de aandacht trekt. De doorbraak volgt een jaar later met ‘Outlines’, een samenwerking met de Canadese synthpop band Dragonette. Inmiddels is ook de single ‘Deeper Love’ succesvol. Mike Mago tekende onlangs een contract met het RCA label, dat ook Pharrell Williams en Sia uitbrengt.

Nieuwe single
Mike Mago heeft alweer een volgende single in de stijgers staan, vertelt hij: “Die is net klaar. Het heet ‘Daylights’, en is weer een samenwerking. Verder kan ik er nog niet veel over zeggen. Wellicht laat ik hem op het Amsterdam Dance Event voor het eerst horen. Het moet eigenlijk een verrassing zijn.”

Albums uitbrengen
De Utrechtse producer denkt nog niet aan het uitbrengen van een volledig album. “Er zijn producers die baat hebben bij het uitbrengen van een album, maar ook heel veel niet. Het is veel werk dat niet altijd veel oplevert. Voorlopig breng ik liever losse tracks uit, later is het misschien leuk om die samen te brengen op een album. Niet alleen de singleversies maar ook wat diepgaander werk. Het moet dan wel een echt album worden.”

Voorlopig heeft Mike Mago zijn handen wel vol. “Ik heb net remixen gemaakt voor de Duitse DJ Felix Jaehn en Petite Meller, een Franse zangeres. Mijn eigen nieuwe single is dus net klaar en ik toer door Amerika voor het Amsterdam Dance Event.”

©FaceCulture

Deel: