De Haagse band Hallo Venray die begin jaren negentig haar commerciële hoogtepunt beleefde met de plaat ‘The More I Laugh, the Hornier Due Gets’ brengt 10 jaar na dato een reissue op vinyl uit van haar eerste plaat op het Excelsior label. Het betreft de prima catchy plaat ‘Vegetables & Fruit’ die deze week uitkomt. Een pakkende schijf met korte vlotte nummers als ‘Travelling’ en het korte temponummer ‘Kicking’ die het live altijd goed deden. Het was een prima plaat die ook in deze tijd hoge ogen zou moeten scoren en zeker de weg naar de muziekliefhebbers zou moeten kunnen vinden.

Kwaliteitpop/rock met net die missende hitsingle om er een groot succes van te maken wat ze verdienen. ‘Weirdo’ een heerlijk ontspannen luisternummer en is in haar eenvoud een verborgen diamant. Met deze reissue probeert men de diamant weer te laten glimmen. Geen extra’s op deze reissue want het is beperkt tot een vinyl uitvoering van de plaat die enkel op cd uitkwam. Deze vinyl editie gaat gepaard met een tour door Nederland waarbij de plaat integraal zal worden gespeeld. Hallo Venray is ook een echte album band. Immers hun grootste hit ‘Eugene’ en ‘Slow Change’ ontbreken steevast op de setlist.

57d001279fb0f315469820fadc824fc0De toppers ‘Orange’, ’Solid’ en het heerlijk lome ‘The Captain’ van de plaat komen dan ook weer aan bod. ‘Piling it up’ is het hoogtepunt op de plaat een nummer om heerlijk bij weg te dromen qua sound en tekst dat heerlijk klinkt qua gitaarlijnen. De plaat klinkt coherent ondanks de verschillend qua tempo en dynamiek per nummer. Een tijdloze plaat die je op elk moment van de dag op kunt zetten. Des te vreemder was het dat deze plaat geen groot succes werd ondanks dat men overging naar een platenmaatschappij met meer verkoop/promotie potentie.

Hallo Venray werkte lang aan de plaat het duurde immers 5 jaar voordat deze plaat als opvolger van de live plaat ‘Gallons of Gasoline’. ‘Vegetables & Fruit’ is een plaat met de nodige intieme en langzame nummers en een paar puike rockers die de plaat lekker afwisselend maken maar toch tot een geheel maakt qua sound. Daar was toen Excelsior man Frans Hagenaars verantwoordelijk voor. Voor degene die 10 jaar geleden het momentum gemist hebben kunnen nu hip met het vinyl aan de haal want deze plaat is nog steeds actueel qua sfeer en sound. Het enige minpuntje is dat er geen extra’s zijn want dit smaakt naar meer. Naar heel veel meer en het is nog gezond ook! (8/10) (Excelsior Records)

Deel: