Met de woorden “I’ve been waiting for this night for so long!” kreeg Måns Zelmerlöw heel Paradiso aan het gillen. Måns reist momenteel door Europa met zijn ‘The Heroes Tour’. Deze zomer heeft hij zijn nieuwe album Perfectly damaged uitgebracht.

Zelmerlöw raakte in 2005 bekend in eigen land door zijn deelname aan de Zweedse editie van Idols, waarin hij als vijfde eindigde. In 2007 nam hij deel aan Melodifestivalen, de Zweedse preselectie voor het Eurovisiesongfestival. Met het nummer ‘Cara mia’ drong hij door tot de finale, alwaar hij als derde eindigde. Niet veel later bracht hij zijn eerste album uit, dat meteen platina opleverde. Twee jaar later waagde hij opnieuw zijn kans in Melodifestivalen, ditmaal met ‘Hope & glory’. Ook dit keer haalde hij de finale, waar hij de vierde plek bezette. Niet veel later kwam zijn tweede album uit, dat goud opleverde.

MånsZelmerlow1

In 2015 keerde hij terug naar Melodifestivalen. Met het nummer ‘Heroes’ wist hij de Zweedse preselectie bij zijn derde deelname voor het eerst te winnen. Hierdoor mocht hij zijn vaderland vertegenwoordigen op het Eurovisiesongfestival 2015 in de Oostenrijkse hoofdstad Wenen, en wist hij deze editie van het Eurovisiesongfestival te winnen.

MånsZelmerlow4Zijn optreden in Paradiso was met recht energiek te noemen. Måns lijkt een geboren entertainer, zijn enthousiasme weet hij perfect over te brengen op het publiek. Wanneer hij de wat rustiger nummers zingt zit hij geknield op de rand van het podium waardoor het gegil van de wat jongere ‘Månsters’ aansterkt en de mobieltjes massaal tevoorschijn komen om alles te kunnen vastleggen. Alle nummers van zijn album ‘Perfectly damaged’ werden door jong en oud meegezongen, ook nummers van zijn eerste album waren bekend bij de menigte. Måns verraste door een cover van Anouk’s ‘Nobody’s wife’ te zingen.

Tijdens zijn ‘The Heroes Tour’ doet Måns Nederland maar 1x aan, maar het lijkt me voor de hand liggend dat hij waarschijnlijk snel nog eens terug zal komen voor een volgend concert.

Foto’s (c) Bianca Kiel

MånsZelmerlow2

Deel: