Het debuutalbum van Jess Glynne komt uit op 11 september. De Britse singer-songwriter, die haar internationale doorbraak had met ‘Rather Be’, heeft de treffende titel ‘I Cry When I Laugh’ uitgekozen als albumnaam. Naast haar eigen song ‘Hold My Hand’ heeft Jess al vier enorme hits op haar naam staan met nummers als Route 94’s ‘My Love’, Clean Bandit’s ‘Real Love’ en ‘Rather Be’. Op dit moment scoort ze samen met Tinie Tempah een grote hit in de UK met het nummer ‘Not Letting Go’. ‘Hold My Hand’ stond maar liefst drie weken op nummer 1 in de hitlijsten in de UK en is in Nederland al met drie keer goud bekroond.

Gemengde gevoelens

Jess Glynne beschreef de dag dat ze haar platencontract ondertekende als “the happiest and saddest day of my life” omdat ze eindelijk de plek in de muziekindustrie verworven heeft waar ze zo hard voor heeft gevochten. Tegelijkertijd was ze gebroken van het liefdesverdriet dat haar laatste relatie heeft opgeleverd. Dit heeft haar geïnspireerd om een album te schrijven wat niet vol staat met de tegenwoordig populaire pianoballads, maar met krachtige en op zichzelf staande songs als ‘Gave Me Something’, ‘Hold My Hand’ en Tinie Tempah’s ‘Not Letting Go’. Een samenwerking met Emeli Sandé resulteerde in het prachtige duet ‘Saddest Vanilla’.

‘I Cry When I Laugh’ is een album geworden waar Jess Glynne het resultaat laat horen van de invloed die een relatie (en het beëindigen ervan) kan hebben op een persoon. ‘‘I needed the record to tell a story” zegt de zangeres. “This album is about a girl who was a happy-go-lucky person, a bit of trouble, got her heart-broken and found her way through that not by being sad but by seeing hope and not letting it overtake her.’’ Jess Glynne zal medio september in Nederland aanwezig zijn voor een promodag.

Tracklist I Cry When I Laugh:
1. Gave Me Something
2. Hold My Hand
3. Ain’t Got Far To Go
4. Take Me Home
5. Don’t Be So Hard On Yourself
6. No Rights No Wrongs
7. You Can Find Me
8. Love Me (Acoustic)
9. Rather Be (feat. Jess Glynne)
10. Saddest Vanilla (feat. Emili Sande)
11. Why Me
12. Real Love
13. Not Letting Go (feat. Jess Glynne)

Deel: