Het nieuwe album van Gary Clark Jr. zal uitkomen op 11 september en draagt de titel ‘The Story of Sonny Boy Slim’. Het nieuwe werk van zanger en gitarist Clark Jr. is een geheel van sterke Mississippi blues, waar stijlen variërend van uptempo funk tot akoestische gospel in terug te horen zijn. Precies twee maanden na de release, op 11 november, staat Gary Clark Jr. in de Paradiso. Als voorproefje staan de eerste twee tracks van het album online in de vorm van ‘Grinder’ en ‘The Healing’.

In het live-circuit is Clark Jr. alles behalve een onbekende. Zo bracht zijn eigen blues-sound met invloeden van hiphop tot country hem op podia met grote namen als Foo Fighters, D’Angelo en The Rolling Stones. Gary heeft afgelopen maand gespeeld op zowel Bospop als North Sea Jazz en heeft daar een zeer imponerende indruk achter gelaten bij het Nederlandse publiek.

CaqD4EdRH8OmCdbla0l5AzG1CLIybGXQQYCoNJlZOfLzDjKFXqF9FoidIar-cuBOKHzK_RvQHK9N9JwOOjdZwdGoVjOhM6n1pI_VEVrbWCEeCGYWFsIk6BzJ5Gc=s0-d-e1-ft‘The Story of Sonny Boy Slim’ is de opvolger van het succesvolle studioalbum ‘Blak and Blu’ uit 2012. De plaat is zowel geschreven als opgenomen in de Arlyn Studio en is geproduceerd door Gary Clark Jr.’s live engineer Barath ‘Cheex’ Ramanath en Arlyn’s hoofd engineer Jacob Sciba. ‘Blak and Blu’ werd voor een Grammy genomineerd in de categorie Rock en in die van R&B, dit was nog nooit eerder gebeurd. Hij mocht de Grammy in de categorie R&B mee naar huis nemen.

Tracklist The Story Of Sonny Boy Slim:
1. The Healing
2. Grinder
3. Star
4. Our Love
5. Church
6. Hold On
7. Cold Blooded
8. Wings
9. BYOB
10. Can’t Sleep
11. Stay
12. Shake
13. Down To Ride

Deel: