Paul McCartney brengt op 2 oktober zijn albums ‘Tug of War’ (1982) en ‘Pipes of Peace’ (1983) opnieuw uit. Heruitgaves zijn hedentendage aan de orde van de dag, dus op zich niet zo interessant. Echter, op de albums staan een flink aantal bonustracks waarvan een 5-tal nog niet eerder uitgebrachte songs.

Paul McCartney’s ‘Tug of War’en ‘Pipes of Peace’

‘Tug of War’ bevat de grote hit ‘Ebony and Ivory’ (duet met Stevie Wonder), de nog niet eerder uitgebrachte songs op de heruitgave zijn ‘Stop, You Don’t Know Where She Came From’ en ‘Something That Didn’t Happen’. Buiten deze twee extra’s bevat ‘Tug of War’ versie 2015 twee tracks die ooit als B-kanten zijn uitgebracht, te weten een solo-versie van ‘Ebony and Ivory’ en zes demotracks van album tracks.

Van ‘Pipes of Peace’, de opvolger van ‘Tug of War’, kwam het duet met Michael Jackson ‘Say Say Say’, ook de titeltrack van het album werd voor Paul McCartney een internationale hit. Als extra’s zijn aan de heruitgave een 3-tal nog niet eerder uitgebrachte songs van de ex-Beatle toegevoegd, ‘Simple As That’, ‘It’s Not On’ en ‘Christian Bop’. Ook op de heruitgave van ‘Pipes of Peace’ staan een aantal B-kanten en demo opnames.

Deel: