Het grote puzzelen kan weer beginnen voor de Lowlanders, vanmorgen is het blokkenschema bekend gemaakt en zullen er weer keuzes gemaakt moeten worden. Ook is het meteen duidelijk geworden dat de Titty Twister echt is verdwenen maar dat er een nieuwe experimentele tent voor terug gekomen is:
Oh Mega!

De nieuwe tent zal plaats geven aan een paar honderd personen en zal overdag het wetenschappelijk programma ‘Lowlands Science’ vertonen. Vanaf 21.30 verandert de kleinste tent in een dansavond waar de dj’s niet bekend worden gemaakt om het mysterieuze gevoel te behouden. Tevens is de indeling van het terrein iets gewijzigd met natuurlijk het grote verschil dat het terrein al deels open gaat op donderdagavond.

Blokkenschema Lowlands

Er zijn een paar opvallende programmeringen te zien in het blokkenschema van Lowlands 2015. De zeer populaire zaterdagmiddag  van de Alpha is helaas verdwenen. De programmeringen op de vroege zaterdagochtend waren net zo hilarisch als gezellig. Vanaf 13.00 in een overvolle tent meezingen met ‘Lowlands Zingt’ of de ode aan Nirvana van twee jaar geleden. Wie herinnert zich niet de briljante ‘Happy Hardkoor’ van vorig jaar?

Ook de festival opener op vrijdag van Years & Years in de Heineken is een bijzondere keuze (de naam van de tent zal nog wel wennen blijven). De meest opvallend in het schema op vrijdag is de afsluiter van Ben Howard in de Alpha, terwijl Underworld het een uurtje eerder moet doen in de veel kleinere Heineken. Nu al gegarandeerd een drukke bedoeling om 21.00 uur.

De zaterdag en zondag hebben op zich geen verrassingen en een prima uitgebalanceerd programma met vooral een zeer goede techno programmering voor de liefhebbers. De Bravo kan zich opmaken voor een zaterdagnacht vol stampwerk. Dat Major Lazer op zondag het festival mag afsluiten in tegenstelling tot Kendrick Lamar is een keuze die net zo goed omgedraaid had kunnen zijn.

Na alle commotie op de social media over een teleurstellende line-up en tegenvallende kaartverkoop, bewijst het blokkenschema weer dat het eigenlijk een uitstekend muzikaal jaar is voor de organisatie. Bij de ondergetekende staan er in ieder geval al weer een hoop dubbele tijdsblokken omcirkeld.

Bekijk hier het volledige blokkenschema.

Deel: