Bezoekers van het Zwarte Cross Festival krijgen een uitgebreid programma vol brullende motoren, gierende gitaren en duizelingwekkende stunts voorgeschoteld. De Zwarte Cross is ooit begonnen voor de lol met een feestje in Hummelo. Toen heette het festival al Zwarte Cross, maar het stelde in die tijd niet veel voor.

Zwarte Cross; motoren, gitaren en stunts

Die tijd ligt ruimschoots achter ons. Het Zwarte Cross Festival verwelkomde vorig jaar een recordaantal van 185.000 bezoekers. Iedereen die dit jaar gaat, krijgt weer een uitgebreid programma vol brullende motoren, gierende gitaren en duizelingwekkende stunts voorgeschoteld. Onder anderen Mr. Polska, Kovacs, Miss Montreal en Jovink verzorgen een optreden. Verder staan er diverse motorraces, stunts met een vliegtuig en freestyle-motorcrossers op het programma.

William van den Putte

Interessante naam in dat kader is William van den Putte. De Belg maakte in 2012 een sprong over het hoofdpodium. Dat hij drie jaar later zijn comeback maakt is opmerkelijk: hij raakte in 2013 bij een sprong in coma en heeft lang moeten revalideren om weer te kunnen rijden. In Lichtenvoorde mag hij laten zien dat hij het stunten nog niet is verleerd.

Zwarte Cross, 22:30 – 23:25 uur, NPO 3

Deel: